Nőgyógyászok, szakértők és influencerek beszélnek a hüvelygyulladásról

Miért szégyelljük a folyásunkat; honnan vesszük, hogy valamit rosszul csináltunk, ha hüvelygyulladásunk van; és hogyan kommunikáljunk partnereinkkel ezekről a dolgokról?

"Amíg szégyelljük intim egészségünket, addig nem leszünk erősek!"

A Carnium Botanicals a nők intim egészségének tudatosítása érdekében szervezett "A női testben" rendezvénysorozat keretében tartott találkozón számos olyan kérdés merült fel, amelyekről a nőknek gyakrabban és kötetlenebbül kellene beszélniük. Miért szégyelljük a folyásunkat; honnan vesszük, hogy valamit rosszul csináltunk, ha hüvelygyulladásunk van; és hogyan kommunikáljunk partnereinkkel ezekről a dolgokról?

Az intim egészséggel kapcsolatos negatív konnotációk és tabuk

"Ó, fúj!","Undorító!", "Miért tesztek közzé ilyen szemérmetlenségeket?!" - ez csak néhány azok közül a megjegyzések közül, amelyeket a gombás hüvelyi fertőzésekről és a nők intim egészségéről szóló felvilágosító tartalmakra kapunk. Bár azt gondoljuk, hogy manapság nyitottabbak vagyunk, és már nem szégyelljük a testünket, ez nyilvánvalóan nem így van. A rendezvényen a tézist, miszerint a nők szégyenérzettel és félelemmel élnek, megerősítette a Lomšek Vidmar Mili nőgyógyász. Kiemelte, hogy azok a nők, akik először tapasztalnak gyulladást, vagy akiknél felmerül a gyanú, hogy nemi úton terjedő betegségük van, gyakran görnyedten, szűkszavúan, a padlóra meresztett szemmel lépnek be a rendelőbe. A fő bátorító üzenete minden nő számára a következő: "Nem vagy egyedül." Nem vagyunk egyedül. Statisztikák igazolják, hogy a nők több mint fele életében legalább egyszer átesik a gyulladáson. Fontos azonban a korai felismerés és a megfelelő kezelés.

A szülőképes korú nők a legjobban ki vannak téve a gyulladás veszélyének

Lomšek Vidmárt Mili nőgyógyászt arról is kérdezték, hogy mely nők hajlamosabbak a gyulladásra, és mi a teendő krónikus gombás fertőzések esetén? A nőgyógyász szerint a gyulladásra nincs szabály - előfordulhat kislányoknál vagy idősebb hölgyeknél (hisz nem nemi úton terjedő betegség!). De a 20 és 40 év közötti nők a leginkább érintettek, mert több tényező - stressz, partnercserék, ingadozó hormonok, pörgős életmód - együttese okozza. Hangsúlyozza, hogy akut állapotban a kezelés első fázisában gyógyszeres készítményekkel kell kezdeni (súlyosabb gyulladás esetén elengedhetetlen a nőgyógyász felkeresése), de a kezelést mindenképpen támogatni kell megfelelő étrend-kiegészítőkkel, amelyek egyszerre támogatják mindkét mikrobiótát - a bél- és a hüvelyi -, mint például "topsellerünk", a Her Biotic.

A hüvelyflóra egyensúlyát mindenkor fenn kell tartani

A gyógyszerekkel az aktuális, akut állapotot kezeljük. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon megszabaduljunk a hüvelygyulladástól (különösen, ha az visszatérő), meg kell vizsgálnunk az egyén életmódját. Erről beszélt a rendezvényen Godina Simone, a hormonháztartás kiegyensúlyozására szakképzett integratív egészségtanácsadó. Az étrend, az életmód és mindazok az "apróságok", amelyek összeadódnak, meghatározzák a hormonális egyensúlyt-talanságot és a szervezetben zajló folyamatokat.

Amikor a hüvelyi egészségről beszélünk, nem mehetünk el a bélrendszer mellett, mert ez a két rendszer elválaszthatatlanul összefügg. A hüvelyflóra lemásolja vagy utánozza mindazt, ami a bélben történik.

És amikor túl sok cukros élvezetet, feldolgozott élelmiszert fogyasztunk; és nincs elég rost (ami Godina Simone szerint többek között segít a felesleges ösztrogén eltávolításában), valamint az egészséges zsírok és tápanyagok hiánya miatt - a híres Candida élesztőgomba elszaporodik, akkor minden feldönt a szervezetben. A gombás gyulladás a túlműködő Candida jellemzője. Az egyensúly pedig nem jön létre egyik napról a másikra vagy egyetlen varázspirulával. Egy nőnek folyamatosan gondoskodnia kell róla - megfelelő étrenddel, stresszoldó technikákkal, szakmai segítséggel (nőgyógyászati és táplálkozástudományi) és válogatott étrend-kiegészítőkkel - különösen jó minőségű probiotikumokkal.

A tudás, a megfelelő információ és a szakértői tanácsadás az első lépések az erő újbóli megszerzése felé

Amíg elfordulunk a problémáktól, soha nem fogjuk megoldani azokat. És amíg maguk a nők is ellenállást éreznek az intim egészséggel szemben, a gyulladások fennmaradnak. A tudás hatalom - különösen, ha a saját testünk megértéséről van szó. Ha gyulladással küzdesz, először is valódi, hiteles, szelektív információkra van szükséged, amilyeneket a fent említett szakértőktől kaphatsz. A következő lépés, hogy az életedbe bevezesd a szükséges változtatásokat és nyitottá válj a bél- és hormonszabályozó étrend-kiegészítők lehetséges előnyei előtt. Hasznodra válhat a tapasztalataikról beszélő nők közössége is - egy ilyen nő az influencer és divattervező Nika, aki a rendezvényen moderálta a beszélgetést és nyíltan megosztotta a történetét és a gyulladással kapcsolatos tapasztalatait. "A gyulladás minden szabadságot elvesz egy nőtől! Minden mosdó látogatás fájdalmas; sportolás közben minden bizsereg és fáj; a szexuális vágy megszűnik; és csak arra tud gondolni, hogy mikor lesz ennek már vége!" - idézte fel Nika, aki most már esküdt Her Biotic használó.

"A Her Biotic segít az emésztésben és a kellemetlen gyulladásoknál. Ez a nagyszerű keverék, amelyet arra terveztek, hogy helyreállítsa a női szervezet egészséges pH-egyensúlyát, megváltoztatta az életemet. Már nem vagyok felpuffadva, nincsenek gyulladásaim és jobban érzem magam."


A jó minőségű étrend-kiegészítők szerepe az egészséges hüvely fenntartásában

A Carnium Botanicalsnál nem csak minőségi étrend-kiegészítőket készítünk a nők egészségéért. Mozgalmat hozunk létre, mítoszokat törünk meg, oktatjuk és összekötjük a nőket a közösségben. "Nem vagy egyedül!" ez a mottónk, amellyel a nőket erősítjük, ha az intim egészségről van szó.

Az étrend-kiegészítők természetesen nem helyettesítik az egészséges táplálkozást, de az elégedett felhasználók több ezer beszámolójából ítélve hatalmas segítséget jelentenek a női problémák leküzdésében. Az egyik termék, amelyre Európa-szerte esküsznek a nők, női influencerekkel az élen, a Her Biotic, egy egyedülálló probiotikus keverék, amelyet nők és "női problémák" számára hoztak létre.




Ajánljuk
background
163 Vélemény
Her Biotic
30 Kapszula
Készleten

/ 1 hónapra elég / ** 283 Ft ** naponta

A HerBiotic a mikrobiális kultúrák, a gyümölcs oligoszacharidok, vörösáfonya kivonat és a D-mannóz egyedülálló keveréke, amelyet kifejezetten fiatal és érett nők igényeinek és természetének megfelelően hoztunk létre. Gondosan összekevertünk 6 probiotikus törzset, amelyek elősegítik a bél és a hüvely mikrobióta egyensúlyát. A vörösáfonya kivonat és a D-mannóz elősegíti a hólyag egészségét és segít megelőzni az urogenitális traktus fertőzését.

8.490 Ft
Hasonló cikkek
A Her Biotic termékekkel kapcsolatos vásárlói tapasztalatok: 7 nő, 7 történet
Találtad már magad olyan helyzetben, amikor úgy érezted, hogy a tested cserbenhagy?Visszatérő problémáid vannak a gombás é...
Hogyan lehet megszabadulni a visszatérő hüvelyi gyulladásoktól
Minden nő legalább egyszer az életében találkozik a hüvelygyulladással. A hüvelygyulladást hüvelynyálkahártya-gyulladásnak...
MINDEN A HÜVELYFLÓRÁRÓL (+ hogyan lehet a leghatékonyabban megelőzni és megszüntetni az intim fertőzéseket)
Ha nő vagy, ez egy kötelező olvasmány.Elmondok mindent, amit tudnod kell a szervezeted második legnagyobb mikrobiótájáról,...